Diensten

Waarom holistische welzijnscoaching?

In onze Westerse maatschappij wordt doorgaans in de reguliere zorg vooral aan symptoombestrijding gedaan. Hierbij wordt er weinig tot geen rekening gehouden met de persoon zelf, leefstijl aanpassingen en de onderliggende oorzaken van aandoeningen en klachten. Sterker nog, in de meeste gevallen is datgene wat bestreden wordt juist onderdeel van een poging van ons systeem om met ons te communiceren en te herstellen!

 

In mijn ervaring is dit dweilen met de kraan open en kan deze aanpak uiteindelijk leiden tot chronische problemen. En de persoon zelf leert er niets van. Persoonlijk heb ik daar nooit genoegen mee genomen: ik wilde weten waaróm er iets speelde en hoe ik dat in de toekomst kon voorkomen. Ik wilde zelf grip ervaren over mijn gezondheid en welzijn. Maar reguliere artsen konden mijn vragen nooit beantwoorden...

 

Ik ben dus zelf op onderzoek uit gegaan. En heb zo al mijn (chronische) klachten kunnen oplossen. Ik heb aan den lijve ondervonden wat voor rol voeding en leefstijl kunnen spelen in ons gevoel van welbevinden en onze gezondheid. En ik heb de kracht van de mindset ontdekt. Gefascineerd door het placebo effect en spontane zelfgenezing heb ik me de afgelopen 15 jaar verdiept in de invloed die lichaam, geest, emoties, energie en onze ziel op elkaar hebben. En hoe we ons hier bewust van kunnen worden en kunnen inzetten om ons welzijn te verbeteren.

 

Om terugkeer van klachten zo veel als mogelijk te voorkomen en de impact van klachten in te perken of zelfs op te lossen, probeer ik (samen met mijn cliënten, maar ook bij mezelf) zo veel mogelijk tot de kern door te dringen. Dit vormt vaak een complex geheel. Als je bijvoorbeeld wilt weten waar je vermoeidheid mee te maken heeft, dan kan je je wellicht voorstellen dat dit een veelheid aan oorzaken kan hebben, zoals: gebroken nachten n.a.v. je pasgeboren baby, stress, hormonale issues, vitaminetekorten, slaapapneu, je levensstijl, onvrede met je leven, continu over je grenzen heen gaan, angst, depressie, piekeren, te laat eten, te weinig bewegen, energie blokkades, slechte Feng Shui, de stand van de maan/planeten, entiteiten die zich met je energie voeden, enz, enz, enz. Soms kan het zelfs lastig zijn om te bepalen waar te beginnen. Door te kijken naar het groter geheel en, indien nodig, een intuïtieve reading te doen om je innerlijke wijsheid te raadplegen, kunnen we het probleem bij de wortel aanpakken.

Holistische welzijnscoaching bij Wellness in Mind houdt in, dat we naar alle aspecten van je leven kunnen kijken om tot optimaal welzijn te komen: een totaalaanpak op geestelijk, lichamelijk, gedragsmatig, emotioneel, energetisch, relationeel, contextueel en spiritueel niveau. Het liefst preventief!

Wat zou het voor je betekenen als je iedere dag zou beleven als een cadeautje?

Als je je leven zou co-creëren met je Ziel en het Universum?

Voldoening zou halen uit de dingen die je doet?

En authentiek jezelf zou zijn?

 

Met de juiste instelling (mindset/vertrouwen), eigenliefde, praktische tools en de juiste omgevingsfactoren (waaronder voeding), kun je tot volle bloei en ware zelfrealisatie komen. Intens gelukkig zijn van binnenuit, ongeacht de omstandigheden.

Dát wens ik oprecht voor mijn cliënten. Voor iedereen.

Enthousiast geworden? Neem gerust contact met me op voor meer informatie of kijk verder onder het kopje "diensten" in het menu! Wellicht vind je hier waar je naar op zoek bent 😊