WELLNESSINMIND@MAIL.COM

0031 6 10168237

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • LinkedIn

Voor tips en inspiratie:

En direct toegang to (GRATIS) online cursussen!

© 2019 Wellness in Mind

BTW NL002202296B98 | KvK 50642901

MISSIE &VISIE

DE WERELD HELEN

Ik wil in principe het liefst de hele wereld helen. Zo veel mogelijk leed uit de wereld halen. Omdat ik dit niet in m'n eentje kan, probeer ik mensen bewust te maken van hun eigen mogelijkheden en ze te voorzien van de nodige informatie en hulpmiddelen om zichzelf te helen. Ik vind de eigen regie ook enorm belangrijk. Niemand is in staat een ander te helen of te genezen. We kunnen hooguit faciliteren, een gids zijn, iemand van de nodige handvatten voorzien en in het proces bijstaan.

 

Via social media en mijn online programma's en trainingen heb ik een manier gevonden om een groot publiek te bereiken. Maar de enige manier om de wereld te veranderen, is door bij onszelf te beginnen, door te onthouden dat we krachtige wezens zijn en door weer heel te worden. Eén ziel tegelijk.

DE BELANGRIJKSTE RELATIE

Een van mijn favoriete uitspraken is deze:

 

de belangrijkste relatie die je ooit zult hebben, is die met jezelf.

 

Je houding ten opzichte van jezelf, hoe je je voelt over jezelf, hoe je jezelf behandelt, wat je gelooft over jezelf en hoe je jezelf waardeert, bepaalt hoe je je verhoudt tot anderen en de wereld. Kortom, het is de meest fundamentele sleutel om je leven te veranderen. Leer eerst voor jezelf te zorgen. Het zorgen voor anderen komt dan vanzelf en nooit ten koste van je eigen welzijn. Liefde komt niet met voorwaarden, noch met opoffering.

 

Daarom besteed ik in mijn praktijk veel aandacht aan het zelfbeeld, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Dit is letterlijk het fundament voor ons hele zijn.

DE ONTWAAKTE PSYCHOLOOG

Als psycholoog voelde ik me altijd een beetje een vreemde eend in de bijt. Ik had andere denkbeelden dan veel van mijn collega's en  affiniteit met zeer gevoelige mensen en cliënten die beweerden paranormale gaven te hebben. Cliënten voelden zich ook veilig bij mij om te praten over hun spirituele ervaringen.

 

Ik merkte ook dat klanten de manier waarop ik met hen werkte echt op prijs stelden. Ik heb altijd geloofd dat de relatie, het vertrouwen en het respect tussen een hulpverlener en een cliënt het belangrijkste is (dit is ook wetenschappelijk aangetoond). Ik heb ook het gevoel dat het tonen van onze menselijke kant dit proces helpt. Tijdens mijn opleiding tot psycholoog werd mij echter geleerd om afstand te houden en nooit persoonlijke vragen te beantwoorden. Ik begrijp dat dit in bepaalde situaties en bij sommige doelgroepen verstandig advies is, maar voor mij voelde het vaak te beperkend en onnodig.

 

Ik ben een onverbeterlijk optimist. Psychologen hebben de neiging om stoornissen en problemen te benadrukken en zelfs "mensen af te schrijven" op een manier die is gebaseerd op hun psychologische dynamiek. Ik denk daar anders over. Ik geloof niet in het "omgaan" met problemen, kwalen en de gevolgen ervan. Ja, we kunnen leren omgaan met problemen op nieuwe, efficiëntere manieren, maar hoe zit het met het elimineren van problemen, met wortels en al? Dat is waar ik me in specialiseer.

Daarnaast vind ik het huidige zorgstelsel erg armoedig. Er wordt veel over het hoofd gezien, niet erkend, gebagatelliseerd en bespot. Ik heb te veel meegemaakt, gelezen en gezien om niet te geloven dat er méér is tussen hemel en aarde. Ik hou me dan ook veel bezig met spiritualiteit en intuïtieve ontwikkeling. Je kunt er hier meer over lezen.

HealEN vs ManagEN

Ik ben helemaal van het "hoe en waarom". Waarom gebeuren dingen, waarom wordt iemand ziek, waar komen patronen vandaan en hoe kunnen we problemen en klachten oplossen? 


Ik heb verschillende chronische pijnklachten in mijn leven ervaren en ik vond het zeer onbevredigend om van artsen te horen dat ik er "gewoon mee moest leren leven". En als ik vroeg om uitleg hoe bepaalde kwalen waren ontstaan en wat ik kon doen om deze in de toekomst te voorkomen, werd ik tevens teleurgesteld. Omdat artsen de antwoorden niet leken te hebben, aanvaardde ik mijn lot. Onbewust bleef ik echter zoeken naar duidelijkheid, genezing en verlichting. Het universum was zo vriendelijk om me te begeleiden naar geneesmethoden die me echt hielpen. Ik leerde het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam bewust aan te spreken. In plaats van omgaan met de klachten, kon ik ze voor eens en altijd elimineren. En dat is behoorlijk wonderbaarlijk te noemen! Ik vind het dan ook een kwalijke zaak dat niet meer hulpverleners zich hiermee bezig houden. Ik vind echt, dat mensen o.a. met SOLK-klachten en in de revalidatie tekort gedaan worden. Veel mensen leven hun leven hierdoor onnodig in pijn. Met grote persoonlijke en maatschappelijke consequenties tot gevolg.

HOLISTISCHE AANPAK

In de holistische visie vormen lichaam, emoties en gedachten een geheel. Ze beïnvloeden en weerspiegelen elkaar.
 

Ik heb altijd geloofd dat de geest de krachtigste troef is die we hebben, maar ik heb ook de kracht en de invloed van o.a. onze emoties en lichamen mogen ervaren. Daardoor ben ik ervan overtuigd geraakt, dat alles in ons en om ons heen samen werkt en een geheel vormt. Je kunt een mens niet in stukjes ophakken. Het gaat om balans. In wezen komen bijvoorbeeld lichamelijke problemen voort uit blokkades en disbalans in ons energiesysteem. Deze worden vaak veroorzaakt door een samenspel van omgevingsfactoren, voeding en mindset. Ik kan daarom hokjesdenken niet begrijpen en waarom de psychologie zich bijvoorbeeld alleen op de geest concentreert en mensen leert omgaan met hun omstandigheden en problemen in plaats van deze écht te (ver)helpen.

Hetzelfde geldt voor traditionele artsen: ze zijn goed in het behandelen van acute, levensbedreigende problemen, maar ze kunnen je niet echt helpen met complexere en chronische problemen. Het is niets dan symptoombestrijding, zonder verder te kijken naar onderliggende oorzaken. Als het dashboard lampje van je auto aangeeft, dat de benzine bijna op is, ga je toch ook niet alleen het lampje uitschakelen zonder te tanken? Met onze gezondheid doen we dat wel: pilletje erin, zodat we geen last meer hebben van dat irritante "knipperende signaal". De oorzaak? Daar besteden we geen aandacht aan...

Onze lichamen hebben een geweldige zelfherstellend vermogen. Het zijn zelfgenezende machines. Alles in ons is erop gericht om homeostase te bereiken of hiernaar terug te keren. Iedereen weet dat, maar we hebben nooit geleerd hoe we hier bewust gebruik van kunnen maken. We zijn tot zo veel meer in staat dan we geneigd zijn te geloven! Mijn missie is om dat te helpen veranderen. En ik hoop dat conventionele en complementaire genezingsmethoden eindelijk een manier vinden om samen te werken. We hebben ze namelijk allebei nodig!

Ik geloof ook dat dingen altijd met een reden gebeuren: om ons te leiden, ons iets te leren, vanwege onze zelf-saboterende denkwijze of omdat we de consequenties ervaren van keuzes die we in het verleden hebben gemaakt. Omdat het merendeel van ons denken gebeurt op een onbewust niveau, zijn we ons niet bewust of 90% van de keuzes die we maken. Onze ellende is dus niet onze schuld. We zijn wel verantwoordelijk voor het veranderen ervan.

En hoe zit het met keuzes en consequenties die we levenslang geleden hebben gemaakt of die worden doorgegeven via karmische familiebanden? Ook hiervan zijn we ons meestal niet bewust! Toch kunnen we hier de (negatieve) invloed van ervaren. 

 

Psychologie is ooit begonnen als "studie van de ziel". Door de jaren heen en de gedrevenheid om een "wetenschappelijk erkende studie" te worden, zijn we doorgeslagen in een heel andere richting. Tegenwoordig vinden echter steeds meer mensen hun weg (terug) naar spiritualiteit, heel-wording en zingeving. Door mijn eigen levenservaring geloof ik, dat onze ziel het meest essentiële onderdeel van ons bestaan ​​is. Wij zijn zielen, die een menselijke ervaring hebben.

En hoe zit het met eten? Ik heb jaren geleden ontdekt hoe belangrijk voeding is. Hoe zit het met onderdrukte emoties die uiteindelijk kunnen leiden tot ongemak en ziekte? Hoe zit het met de Wet van Aantrekking? De invloed van de maan, cijfers, het universum, chakra's? Hoe zit het met het volgen van je hart en doen wat je weet  dat goed is?

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het doet er allemaal toe. Alles beïnvloedt elkaar. Het is allemaal erg belangrijk voor ons welzijn. Maar het is ook veel te veel om rekening mee te houden en alles van te weten. Daarom heb ik de taak op me genomen om de holistische coaching vanuit mijn praktijk behapbaar en praktisch te houden. Zodat mijn cliënten aan de slag kunnen gaan met wat voor hén werkt.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now