top of page

De mind-body connectie: een overzicht

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld waar ik mijn informatie over de relatie tussen lichaam en geest vandaan haal, welke opleidingen ik op dit gebied gevolgd heb en waar ze meer kunnen lezen over de visie waar vanuit ik werk. In deze blog zal ik hier een overzicht van geven. Natuurlijk is dit niet alles, maar mocht je je er zelf meer in verdiepen, dan is dit in ieder geval een startpunt. Vind vooral je eigen weg hierin, want niet alles zal je (even goed) aanspreken. Zoek de mensen op (bijvoorbeeld op FaceBook) die een bepaalde zienswijze of expertise hebben. Dat helpt enorm! Je bent natuurlijk ook van harte welkom op mijn FaceBook pagina en besloten groep.


Onderstaande theorieën en methodieken zijn mij bekend en van de meeste maak ik zelf ook gebruik. Het zijn boeken die ik heb gelezen, nieuwsbrieven waarvoor ik ingeschreven ben en mensen die ik volg. Ik ben niet in al deze therapieën opgeleid. Sommigen staan nog op m'n verlanglijstje ;)


Al deze stromingen zijn erop gericht om je een connectie te laten maken met jezelf, met je ziel en het leven. Door hiermee te werken, kom je dichterbij je ware zelf. Ze zijn niet bedoeld als een "quick fix" of symptoombestrijding, maar gericht op het herstellen van de relatie met je lichaam en te leren vertrouwen op je innerlijk weten.


Boeken


De boeken van Christiane Beerlandt, met name "de Sleutel tot Zelfbevrijding".

Je kunt dit boek hier vinden.


Ik kwam in aanraking met dit boek tijdens mijn hypnose-opleiding in 2015. Ik raakte in gesprek met één van de docenten en vertelde hem wat mijn bedoeling was met de opleiding: mensen met chronische lichamelijke klachten kunnen helpen en daarin een connectie maken met mijn vak als psycholoog. Hij haalde toen meteen dit boek uit zijn kamer om te laten zien en er ging letterlijk een wereld voor me open! Ik ben hem enorm dankbaar en gebruik dit boek sindsdien als naslagwerk voor mezelf en om anderen mee te helpen.


Lissa Rankin - Mind over medicine


Louise Hay - Je kunt je leven helen


Julia Cannon - Soul Speak: The Language of Your Body


Amy B. Scher - How to heal yourself when no one else can


Kelly Brogan - A mind of your own


Gabor Maté - Wanneer je lichaam nee zegt


Joe Dispenza - Jij bent het placebo


Juriaan Galavazi - Van klacht naar kracht


Gabor Lenkei - Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid
Methoden/Opleidingen


OldPain2Go®


Zoals zo vaak kwam deze methode "toevallig" op mijn pad. Ik zag bij een kennis op FaceBook een certificaat voorbij komen dat zij behaald had en raakte meteen geïntrigeerd. Ik vroeg haar naar haar ervaring ermee en na het lezen van de beschikbare informatie op FaceBook heb ik de opleiding gevolgd. Dit is sindsdien mijn favorite go-to methode voor het uitzoeken en oplossen van chronische pijn en andere klachten. De methode is nog steeds volop in ontwikkeling, maar de basis staat als een huis. Wonderbaarlijke resultaten zijn hiermee eerder regel dan uitzondering. Ik vind het geweldig om mijn cliënten met een gesprek van jarenlange pijnklachten te kunnen bevrijden. Geen ellenlange therapieën, medicatie of ander ingrijpen van buitenaf is hiervoor nodig!


Biologika Nederland


HeartConnection Nederland®


Een vrouw naar mijn hart, de oprichtster van deze beweging. Ik heb het voorrecht gehad om haar persoonlijk te ontmoeten tijdens één van haar lezingen. Van haar site: Elke klacht of ziekte vertelt jouw eigen verhaal.

HeartConnection Nederland® geeft je de handvatten om onbewuste programmeringen te achterhalen en op te lossen. Dit geeft je vrijheid en vertrouwen om te genieten van het leven. - Marjolein van der Meulen


Ingrid Stoop - de MatriXmethode


Sirpa


PMA Minded


Rapid Pain Elimination Therapy & Future House Therapy Centre


Evette Rose - Methaphysical AnatomyPersonen


Dokter Juriaan


Oersterk


The Healthman - Daniel Derweduwen


Een man die gezondheid en eigen regie hierop hoog in het vaandel heeft staan. Hij combineert natuurlijke geneeswijzen met Ayurveda. Van zijn site: vertrouw op je lichaam en genees jezelf.


Louise Hay


Dr. Joe Dispenza


Deze man ontdekte de zelfgenezende kracht van het lichaam door zichzelf te helpen. Hij had door een val van de fiets zijn rug gebroken en zou nooit meer kunnen lopen. Door het genezen van zijn rug intensief te visualiseren, is het hem gelukt om zijn rug te helen.


Dr. Kim D'Eramo


Julia Cannon - Soul Speak (dochter van Dolores Cannon)


Your Dream Trail - Activeer jouw genezende kracht


EFT


De MIR methode


Energetic Allergy Healing


Anthony William - Medical Medium


Daarnaast gebruik ik: NLP en Time Line Therapy®, de Wet van de Aantrekkingskracht, Healing methoden als Kundalini Reiki en Access Bars™, acupressuur en reflexologie, stenen en mineralen, Luisterkind® Afstemmingen en Akashic Record Readingen. Verder volg ik allerlei FaceBook pagina's, seminars, webinars, summits en nieuwsbrieven, die te maken hebben met natuurlijke geneeswijzen, healing methoden, Ayurveda, spiritualiteit en voeding. Om mijn eigen innerlijke wijsheid aan te spreken, maak ik gebruik van journaling.


Hiermee heb je een schat aan informatie in handen waar je je in kunt verdiepen, mocht je dit willen. Dit is het resultaat van jarenlang zoeken en uitproberen, dus doe je voordeel ermee! Wil je meer weten of eens van gedachten wisselen hierover? Neem gerust contact met me op!


Wat is er nog meer mogelijk?


In diepe dankbaarheid voor jouw aanwezigheid,

Stuur ik je liefde en licht,


Warme groet,

Kinga.


16 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page