top of page

Verken de veelzijdige, holistische gezondheidszorg: ontdek alternatieve opties!

"U moet er maar mee leren leven."

"We kunnen niks vinden (lees: geen lichamelijke oorzaak)." "Er zijn geen andere opties."

Dit zijn enkele voorbeelden van wat ik in mijn leven te horen heb gekregen van artsen. Na eindeloze onderzoeken, een uitgebreide zoektocht, vele gesprekken en jaren van leed, waren dit de "definitieve uitspraken".


Inmiddels weet ik gelukkig, dat dit voor mij geen eindstation was. En dat deze uitspraken in feite een uiting zijn van de onwetendheid, machteloosheid en beperkingen van de reguliere gezondheidszorg.

In het complementaire circuit en vanuit een holistische visie blijkt er namelijk veel meer mogelijk. Ik heb dit aan den lijve ondervonden. Letterlijk. Ik had van huis uit al geleerd om geen genoegen te nemen met afgewimpeld worden met "het gaat vanzelf wel over, het hoort bij de leeftijd, we weten het niet." Daar heb ik veel profijt van gehad. Ik ben verder gaan zoeken naar oplossingen. Dat vroeg van mij veel doorzettingsvermogen en vooral het compleet doorbreken van het traditionele narratief. Het vroeg ook om het nemen van radicale verantwoordelijkheid.


Het begon met de acceptatie dat de situatie was zoals -ie was. Dat zei namelijk niks over de toekomst! Het hielp me om met mijn klachten om te gaan op dat moment. Om de nodige veranderingen door te voeren, rustiger aan te doen, beter voor mezelf te zorgen. En dat bleken al stappen in de goede richting!

De oplossingen voor mij lagen op het gebied van voeding, leefstijl, mindset, bewustwording, energetisch werk en spiritualiteit. De wonderbaarlijke resultaten die ik hiermee voor mezelf behaalde, wakkerden een besef van wat voor ons mogelijk is aan en een steeds vurigere passie om anderen op deze manier te helpen. Ik heb me hierop verdiept in o.a. voedingsleer, energetische therapie, de mind-body connectie en spiritualiteit.

Als iemand mij 20 jaar geleden had gezegd dat ik mijn fysieke problemen kon oplossen met bewustwording of dat zwanger worden kon samenhangen met "leren ontvangen", had ik diegene waarschijnlijk uitgelachen en voor gek verklaard. Ik had me waarschijnlijk ook zwaar beledigd en veroordeeld gevoeld. Want: "Het zat toch niet allemaal alleen maar tussen mijn oren???"


Ik vind dat iedereen recht heeft om te weten dat er meer mogelijk is dan de medische wereld ons wil doen geloven. Het is vervolgens aan de persoon zelf of en wat -ie ermee doet. Iedereen heeft z'n eigen pad. Z'n eigen ontdekkingstocht. Maar het grootste probleem is, dat deze informatie bij ons weggehouden wordt. Bewust en doelmatig. Boeken worden uit de handel gehaald, experts worden gecensureerd en het zwijgen opgelegd.

Ik zie het als mijn taak om die mogelijkheden, waar ik het bestaan van weet, onder de aandacht te brengen. En ik vertrouw erop dat de mensen voor wie deze informatie van belang is en die er ook iets mee willen en kunnen, deze ook onder ogen krijgen.


Enkele voorbeelden:


- Ben je chronisch vermoeid? Heb je al laten uitzoeken of je Candida hebt? Heb je al naar je leefstijl gekeken?

Slaap je goed, heb je niet te veel stress en wel rust regelmaat en reinheid?

Leid je het leven dat je wilt leven?

Hoe is de energie in je huis?

- Heb je last van chronische pijn?

Begrijp je de boodschap die je lichaam voor je heeft?

Hoe is je zelfbeeld, je zelfvertrouwen?


- Is er sprake van darmklachten of overprikkeling?

Is er iets dat je nog niet verwerkt hebt?

Heb je moeite met iets in je leven te "verteren"?

Ben je over iets in je leven geprikkeld/gepikeerd?

Heb je bijvoorbeeld al yoga, accupunctuur, Bachbloesems, kruidenthee, Access Bars, Stress Release, je dieet aanpassen, het reinigen van je energieveld geprobeerd?

- Wil je kind niet eten, kan het niet slapen, is het angstig en heb je "alles" al geprobeerd wat de artsen en psychologen je hebben aangeraden, zonder noemenswaardig effect?

Wist je dat je je kind zelf kunt (laten) vragen wat er aan de hand is? Bijvoorbeeld middels een Luisterkind Afstemming?


Of er überhaupt een oplossing gevonden kán worden, is van veel factoren afhankelijk, zoals: de eigen bereidheid om iets met de informatie te doen/actie te ondernemen, open staan voor bewustwording, maar ook of het de bedoeling is dat het probleem wordt opgelost. Soms is er bijvoorbeeld sprake van afspraken over ervaringen en lessen aangaande lichamelijke klachten die op Zielsniveau zijn gemaakt.


Hoop doet leven. Laat je niet ontmoedigen door de onwetendheid en beperkingen van anderen. Vind je eigen weg. Totdat je voor jezelf zeker weet dat je er alles aan gedaan hebt. Dat je je serieus genomen hebt gevoeld. Dat je je gehoord voelde. Pas dan, in het uiterste geval, kun je accepteren wat je niet kunt veranderen. Maar dan weet je in ieder geval wel,, na zo'n uitgebreide zoektocht, waaróm het is zoals het is.


Veel liefs,

Kinga.

Wellness in Mind - Verken de veelzijdige, holistische gezondheidszorg: ontdek alternatieve opties!

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page