top of page

Angst als raadgever

Heb jij dit ook wel eens meegemaakt...?


  • Je loopt door de gang van een kantoorgebouw en er is net gedweild. Er staat een bordje om je te waarschuwen, dat het glad is. Je loopt dus extra voorzichtig. En glijdt vervolgens tóch uit.


  • Je hebt een hekel aan je baan. Alles in je schreeuwt om verandering, maar je durft niet vanwege de financiële risico's. Dus je blijft ook al voelt dit helemaal niet goed. En vervolgens word je ziek en/of ontslagen.


  • Je bent bang voor een bepaalde ziekte of aandoening. En krijgt deze ook.


Wat is hier aan de hand? Waarom wordt het "op safe" spelen en jezelf beschermen als het ware gestraft?


Je kent waarschijnlijk het gezegde: wat je aandacht geeft, groeit.


Zou het kunnen, dat je, met je focus op datgene waar je bang voor bent, juist die ellende op je afroept?

Dat je gebeurtenissen bij wijze van spreken naar je toehaalt omdát je er zo veel over nadenkt?


Als je iets weet van de Wet van de Aantrekkingskracht en energetische psychologie, dan zul je begrijpen dat het antwoord "ja" is.


Simpel gezegd werkt dit ongeveer zo:

Alles bestaat uit energie en heeft een bepaalde trilling/frequentie. Energie stroomt en beweegt. Wij mensen zijn een soort grote magneten die naar ons toetrekken wat vibrationeel gezien een match met ons vormt. Dit gebeurt veelal onbewust. Dit wordt versterkt door heftige emoties.


Je kunt je dus voorstellen wat intense angst in combinatie met aanhoudende aandacht dus kan veroorzaken! Ik schrijf kán, omdat het gelukkig van meerdere factoren afhankelijk is. Maar nogmaals, ik zou het simpel houden.


Eenvoudig gezegd, benadrukt angst je gevoel van kwetsbaarheid. Je ondermijnt hiermee je (zelf)vertrouwen en stapt niet in de expressie van je diepste krachtige wezen. Je gedachten produceren ook een energie en kunnen, samen met je emoties, je angsten manifesteren.


Er wordt niet voor niets gezegd, dat de buitenwereld je innerlijke wereld weerspiegelt. "As within, so without."

En natuurlijk haal je je niet expres narigheid op de hals. Hier is geen sprake van schuld. Wel van verantwoordelijkheid als je eenmaal hebt gevoeld, dat wat ik schrijf als "waar" met jou resoneert. Het biedt een verklaring en daarmee de mogelijkheid om dingen te veranderen en bewust te sturen. Als je eenmaal weet hoe iets werkt, kun je het vóór je laten werken.


Ik heb het al talrijke keren ervaren (ik ben soms behoorlijk, eigenwijs en hardleers): angst is een slechte raadgever. Keuzes gemaakt uit angst creëren nog meer angst. Door je gedachten te richten op het positieve en door negatieve gewoontes en patronen te doorbreken, kun je hier vat op krijgen en beslissingen gaan nemen vanuit vertrouwen en kracht. En tot de ontdekking komen, dat je een heel krachtige creator bent.


Xx Kinga.

Omgaan met teleurstellingen

10 views0 comments

Comments


bottom of page