top of page

Artrose / Artritis: wil je dat met of zonder pijn?


Hoewel artrose en artritis wezenlijk van elkaar verschillen, is er bij beide aandoeningen sprake van aanhoudende pijn, ondanks dat er voldoende actie is ondernomen (naar de dokter gaan, diagnose stellen, aandacht aan besteden) en de lichamelijke oorzaak van de pijn bekend is. Met andere woorden: u wordt voortdurend gewaarschuwd voor dreigend gevaar waar u al lang en breed onderzoek naar gedaan heeft en dat bekend bij u is. 

Dit is te vergelijke met een brandalarm dat blijft afgaan, terwijl de brand al lang geblust is. Er is misschien wel schade en sprake van beperkingen, maar u hoeft niet iedere dag opnieuw herinnerd worden aan het feit dat er brand geweest is, nietwaar? Bovendien verliest zo'n brandalarm zijn waarschuwingsfunctie als -ie continu staat te loeien, naast het feit dat het heel vervelend is om ermee te leven.

In dit geval is een update van het pijnprogramma nodig. U gaat met uw eigen systeem "in gesprek" om tot overeenstemming te komen in hoeverre de pijn(intensiteit) nog nodig is.

Doorgaans ervaren mensen met artritis na een OldPain2Go® sessie verlichting of verlies van de pijn en vermindering van de stijfheid en ontsteking. Het lost dus niet de artritis zelf op, maar zorgt ervoor, dat u er bijna geen last meer van heeft!

Xx Kinga.Kinga de Wit - Artrose / Artritis: wil je dat met of zonder pijn?7 views0 comments
bottom of page