top of page

Dank je wel lief lichaam!

Sta jij er wel eens bij stil wat je lichaam voor je betekent? Wat het voor je doet? De meeste mensen besteden amper aandacht aan hun lijf. In functionele zin althans. De focus ligt meestal op het uiterlijk en/of de problemen en beperkingen.


Maar ons lichaam is zo veel meer dan een omhulsel of iets wat ons "in de weg zit" of "tegenwerkt". Het is ons meest trouwe metgezel en een belangrijke bron van informatie.


Ik bedank mijn lichaam daarom regelmatig. Ik heb hem tijdens mijn zwangerschap bijna dagelijks bedankt. Ik sprak mijn waardering uit en maakte duidelijk, dat ik het wonder dat zich in mijn buik voltrok, niet vanzelfsprekend vond.


Waarom doe ik zoiets, vraag je jezelf misschien af? Omdat het belangrijk is! Daarom schrijf ik er ook over: zodat meer mensen zich hier bewust van worden en er ook iets mee gaan doen.


Ons lichaam is vele malen slimmer dan wij denken. Het is ook tot veel meer in staat dan we doorgaans, in onze cultuur, geloven. Het waarschuwt ons, geeft ons feedback en is ons meest belangrijke voertuig. Heb je wel eens gehoord van de intelligentie van het hart? Ben je er bewust van, dat je ziel dit lichaam heeft gekozen en gebruikt om de menselijke ervaring op te doen? En dat alles met elkaar in verbinding staat en op elkaar inwerkt? Best belangrijk dus om vriendschap te sluiten met dit o zo belangrijke onderdeel van je zijn.


Je lichaam leeft. En het laat je leven. Het werkt dagelijks hard aan ons voortbestaan en welzijn. Het weet precies wat het moet doen, wanneer en hoe. Het probeert steeds het beste voor ons te bereiken, ons te beschermen en boodschappen door te geven. Hoe langer we het negeren, hoe harder het gaat schreeuwen.


Mijn lijf heeft inmiddels een kerngezond, perfect kereltje op de wereld gezet. En daar ben ik hem eeuwig dankbaar voor.


Xx Kinga.

Dank je wel lief lichaam!

8 views0 comments

Comments


bottom of page