top of page

De boodschap van chronische pijn & allergieën.


Het is mijn ervaring en overtuiging, dat niets in het lichaam zonder reden gebeurt. Pijn en andere klachten bevatten een boodschap en kunnen vaak opgelost of verlicht worden door de boodschap te begrijpen. Soms wordt het achterliggende verhaal niet (helemaal) duidelijk. Ook dan is het bijna altijd mogelijk om van oude pijn af te komen. Deze heeft namelijk geen (waarschuwings-) functie meer en kan als het ware uit gezet worden. Een over- enthousiast alarmsignaal schiet immers zijn doel voorbij, nietwaar?

Als ervaringsdeskundige op het gebied van chronische pijn weet ik hoeveel impact chronische klachten en beperkingen kunnen hebben. Mijn hele leven lang werd ik geteisterd door ziekten en pijn: hoofdpijn, buikpijn, vermoeidheid, lage rugklachten, fibromyalgie, enz. Om nog niet te spreken over mijn zwakke afweersysteem, constant ziek zijn en de vele overgevoeligheden en allergieën.

Al op jonge leeftijd raakte ik gewend aan pijn, belemmeringen en het hebben van klachten. Er kon immers "niets aan gedaan worden" en ik "moest er maar mee leren leven", werd mij verteld. Voor een gedeelte deed ik dat ook. Er was echter ook een deel van me dat bleef geloven in een oplossing. En gelukkig maar!

Net als chronische pijn heeft chronische vermoeidheid ons ook iets te vertellen. Een oplossing hiervoor vinden, zit vaak echter heel complex in elkaar, omdat energietekort met enorm veel factoren samen kan hangen. Het kost dan ook doorgaans tijd en moeite om deze te onderzoeken en er iets mee te doen. 

Bij allergieën werkt het net iets anders, maar ook zij hebben vaak een boodschap voor ons.

Meestal is een allergie een overreactie van het lichaam op een relatief klein probleem, maar in andere gevallen heeft een chronische overgevoeligheid wel een betekenis! Ook het niet kunnen verdragen van bepaalde etenswaren of juist een zucht naar bepaalde voedingsstoffen kan ons iets te vertellen hebben. Een voortdurende trek in chocolade bijvoorbeeld, kan betekenen, dat je wat liever (zoeter!) mag zijn voor jezelf. Een enorme trek in rijst kan een behoefte naar innerlijke reiniging weergeven.


Hoewel het ons doorgaans nooit geleerd is, dat wij in staat zijn om zelf iets aan onze klachten te doen (laat staan dat we weten hoe), hebben we die capaciteit gelukkig wel. Het heeft ook bij mij best even geduurd geduurd voordat ik er zelf in ging geloven en er iets mee deed. Nu, jaren later, ben ik geen chronisch pijnpatiënt meer en heb (bijna) geen last van allergieën. Ik ben zelfs al 3 jaar niet eens verkouden geweest! Ik heb geleerd om met mijn lijf samen te werken, ernaar te luisteren en hem aan te sturen. We zijn een band, een samenwerking, een alliantie aangegaan. Mijn lichaam is mijn vijand niet meer. En ik ben heel dankbaar voor de lessen die ik via allerlei klachten heb mogen leren.  Mijn eerste reactie bij ongemakken is nu dan ook: wat hebben ze mij te vertellen? Want ik weet inmiddels, dat door te begrijpen wat er aan de hand is (de werkelijke en niet-lichamelijke achterliggende oorzaak van de pijnen en aandoeningen, op bewustzijnsniveau), door liefdevol met mezelf om te gaan en het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam te gebruiken, ik mezelf kan helpen. Ik weet, dat als de boodschap van het pijn- of allergieprogramma eenmaal duidelijk is, deze zijn functie verliest en dus niet langer nodig is. We kunnen het lichaam dan dus vragen om het pijnprogramma te stoppen, te veranderen of te updaten. 

Het mooiste vind ik nog, dat ik anderen hiermee kan helpen. Niets geeft mij meer voldoening dan dat mensen zich beter voelen na een gesprek met mij, dat ze stoppen met tegen zichzelf te vechten en dat ik ze kan voorzien van praktische handvatten om op eigen kracht problemen op te lossen.


Ik gebruik diverse technieken om met je lichaam en onbewuste te communiceren, waaronder OldPain2Go® en Time Line Therapy®. Daarnaast ben ik een ervaren psycholoog, coach en healer. Ik heb jarenlang gewerkt in de specialistische revalidatie en heb me daarnaast verdiept in alternatieve geneeswijzen. Ik werk holistisch en lichaamsgericht. De insteek van mijn gesprekken is altijd: bewustwording en bewuste keuzes maken. Je komt erachter wat je pijn/klachten je willen vertellen/duidelijk maken. We pakken het probleem vervolgens doelgericht en bij de kern aan.

Welke klachten?


De technieken die ik gebruik, zijn bij uitstek geschikt voor pijnklachten, die al lange tijd bestaan (minimaal 3 maanden) en voldoende lichamelijk onderzocht en gediagnosticeerd zijn. Zorg er dus altijd voor, dat je op fysiek vlak "uitbehandeld" bent en men je niets meer aan kan bieden dan het onderdrukken van de pijn (met bijvoorbeeld pijnstillers) of ermee om leren gaan. Je kunt hierbij denken aan pijnklachten die er jaren na bv een auto ongeluk nog steeds zijn, pijn ten gevolge van artritis, hooikoorts, opvliegers tijdens de overgang e.v.a. Ik ben ook zeker bereid om met je behandelend arts te overleggen en samen te werken.


Klachten als chronische vermoeidheid en fibromyalgie zitten vaak complex in elkaar en er zal dus inzet en bereidheid van jouw kant gevraagd worden om hiervan te leren en adequate actie te ondernemen. Voor deze klachten zijn vaak meerdere gesprekken nodig.


Meer weten?

Heb je chronische pijnklachten en wil je weten of ik je kan helpen? Neem gerust contact met me op! De behandelmethoden die ik gebruik, kunnen ook op afstand toegepast worden. Het is dus niet noodzakelijk om naar de praktijk te komen. Ik wil je wel graag zien. Een internetverbinding en is voldoende!


Xx Kinga.


Kinga de Wit - De boodschap van chronische pijn & allergieën.


12 views0 comments

Comments


bottom of page