De huidige zorg is HEEL armoedig.

Ik heb dit idee al langer, maar de laatste tijd is dit zo vaak bevestigd, dat ik er voor mijn gevoel een artikel aan moest wijden. Keer op keer merk ik, dat artsen en andere "reguliere" hulpverleners niet verder kijken dan hun neus lang is. Dat er nauwelijks sprake is van samenwerking met andere disciplines. Dat er weerstand, onwetendheid en onbegrip heerst tegen ideeën die niet stroken met het huidige biomedische model. En dat dit ten koste gaat van het bieden van de best mogelijke zorg.


Complementaire en reguliere geneeswijzen zouden meer samen moeten werken.

Veel mensen schijnen te denken, dat je als alternatief werkend therapeut een afkeer hebt van de reguliere gezondheidszorg. Voor mij persoonlijk is niets minder waar. We kunnen elkaar feilloos aanvullen en hebben elkaar nodig. Dan ben je volgens mij ook pas echt holistisch en grondig bezig.


Er is vaak veel meer mogelijk dan waar de dokter je mee kan helpen.

En er is maar zoveel wat een alternatief therapeut voor je kan doen. Het punt is: je moet weten wanneer je wat het beste toe kunt passen.

* Ik kan mensen niet opereren. Ik kan wel de onderliggende oorzaken van hun probleem of kwaal (helpen) achterhalen.

* Ik kan geen medische diagnose stellen. Zodra deze er is, kan ik iemand wel helpen om naar de achterliggende boodschap van het lichaam te luisteren.

* Ik kan iemand niet instellen op medicatie of een been in het gips zetten. Ik kan wel onderzoeken waarom iemand met een bepaald probleem te maken heeft gekregen en diegene helpen om het leven een positieve draai te geven, waardoor verlichting/heling ervaren kan worden en waardoor dit soort problemen niet of minder voor gaat komen. Preventie en leefstijlverandering dus, maar we kijken nog veel verder dan dat!


Sommige gebeurtenissen zijn statistisch niet te verklaren.

* Hoe kan het toch, dat mensen met een whiplash vaak binnen een jaar nadat ze voor de eerste keer aangereden zijn, vaak wéér aangereden worden? En vaak zelfs nóg vaker? Terwijl de meeste mensen dat soort ongelukken nooit meemaken?

* Waarom herhalen mensen steeds dezelfde patronen in hun leven, ondanks het feit dat ze zich er bewust van zijn en hier keihard aan werken?

* Hoe kan het dat mensen die super gezond leven door voldoende te bewegen en te letten op hun voeding, toch ziek worden?


Ik vind dit fascinerende fenomenen. En wat nou als ik je vertel, dat hier wel degelijk redenen voor te vinden zijn?


En dat als je bijvoorbeeld voor de 5e keer je been gebroken hebt, je niet slechts een pechvogel bent, maar waarschijnlijk simpelweg hardleers? Wat nou als je bij de eerste keer al had kunnen constateren wat het onderliggende probleem was en dit op zou lossen? De nodige veranderingen zou doorvoeren? Zou het dan nodig zijn om nóg 4 keer je been te breken? Waarschijnlijk niet!


Wat nou als je dit soort patronen zou kunnen begrijpen en doorbreken?


In de huidige reguliere (geestelijke) gezondheidszorg zijn we HEEL armoedig bezig.

Ik zag laatst een vrouw die al jaren last had van extreme angsten. Ze sliep hierdoor nauwelijks. Ze had al een protocollaire angstbehandeling gehad bij een grote GGZ instelling, maar had hier bijzonder weinig baat bij gehad. Ook medicatie had ze geprobeerd, maar de angsten bleven... Pas bij ons tweede gesprek durfde ze me de waarheid te vertellen: ze was niet zomaar bang. Al heel haar leven werd ze geteisterd door demonen en vreselijke entiteiten, die haar kwaad wilden doen. Ze wist niet hoe ze zich hiertegen kon beschermen en praatte er met niemand over uit angst dat ze voor gek versleten zou worden.


Geen wonder dat een psychologische behandeling haar niet hielp: haar angsten zijn immers reëel! Dan is het net alsof je iemand met een oorlogstrauma wilt behandelen, terwijl diegene zich nog in het oorlogsgebied bevindt. Dat is dweilen met de kraan open... En de angst heeft in haar geval een belangrijke functie: bescherming en overleving.


Het onder ogen zien van deze angsten en er wél over praten, hielpen deze vrouw al enorm. Ik kon haar tips geven hoe hiermee om te gaan, zich sterk te voelen in deze situaties en ik kon intuïtief aanvoelen wat er van haar gevraagd werd. Bovenal kon ik haar geruststellen: je bent absoluut niet gek. En ik geloof ook niet dat deze vrouw per toeval bij mij terecht gekomen is...

Of je nu gelooft in geesten, reïncarnatie, het hiernamaals of niet, het neemt niet weg dat een substantieel deel van de bevolking nu eenmaal wel met paranormale verschijnselen te maken heeft (gehad). En dat we, door spiritualiteit buiten te sluiten, een groot deel van mogelijkheden t.b.v. diagnostiek missen.


Wist je bijvoorbeeld, dat een deel van lichamelijke klachten soms door aangehechte entiteiten verklaard kan worden? En dat de klachten na een clearing hiervan afnemen of zelfs helemaal verdwijnen? En dat we in die gevallen dus nooit tot een goede behandeling of het oplossen van bepaalde problemen kunnen komen als we deze mogelijkheid buiten beschouwing laten?


Wist je, dat de manier waarop je huis is ingericht (feng shui) of de geschiedenis van de grond waar je woning op gebouw is (of het bijvoorbeeld ooit de bestemming heeft gehad van een begraafplaats, of dat er een slagveld is geweest), van invloed kunnen zijn op je gezondheid, welzijn, succes en geluk? En heb je je er wel eens in verdiept wat je kunt doen om de schadelijke straling van tv, wifi, computer, enz te neutraliseren? Dat je beter niet onder of in de buurt van elektriciteitsmasten kunt wonen? Dat er in deo's doorgaans veel schadelijke chemische stoffen zitten? (Kijk hier voor een natuurlijk alternatief: crystal deo).


Ken je de wet van de aantrekkingskracht al? En de werking van het onbewuste? En hoe we deze kunnen gebruiken om vóór ons i.p.v. tegen ons te werken? En dat we ons welzijn kunnen ondersteunen door onze vibratie hoog te houden, bewuste keuzes te maken, regelmatig te aarden en te mediteren en door een gezondheidsbevorderend ochtendritueel te hebben?


Weet je eigenlijk wel hoeveel invloed voeding heeft op je gezondheid? Vast wel! Maar de laatste jaren zijn we zo overspoeld geraakt met diëten, superfoods en uiteenlopende visies, dat niemand meer precies lijkt te weten wat gezond voor hem/haar is. Daarbij komt ook nog, dat we allemaal anders zijn en verschillende behoeftes hebben....


Zo zijn er nog talrijke voorbeelden te noemen waarbij entiteiten, zielsroerselen, voeding, omgevingsfactoren en energetische blokkades een belangrijke rol spelen bij het ontstaan en voortbestaan van zowel lichamelijk als geestelijke klachten. Is het dan niet belangrijk om hier naar te kijken?


Natuurlijk is dit niet altijd aan de orde. Maar zeker als je alle reguliere wegen al hebt bewandeld, zonder resultaat, zou ik je van harte willen aanraden om eens verder te kijken...