De mind-body connectie: een overzicht

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld waar ik mijn informatie over de relatie tussen lichaam en geest vandaan haal, welke opleidingen ik op dit gebied gevolgd heb en waar ze meer kunnen lezen over de visie waar vanuit ik werk. In deze blog zal ik hier een overzicht van geven. Natuurlijk is dit niet alles, maar mocht je je er zelf meer in verdiepen, dan is dit in ieder geval een startpunt. Vind vooral je eigen weg hierin, want niet alles zal je (even goed) aanspreken. Zoek de mensen op (bijvoorbeeld op FaceBook) die een bepaalde zienswijze of expertise hebben. Dat helpt enorm! Je bent natuurlijk ook van harte welkom op mijn FaceBook pagina en besloten groep.


Onderstaande theorieën en methodieken zijn mij bekend en van de meeste maak ik zelf ook gebruik. Het zijn boeken die ik heb gelezen, nieuwsbrieven waarvoor ik ingeschreven ben en mensen die ik volg. Ik ben niet in al deze therapieën opgeleid. Sommigen staan nog op m'n verlanglijstje ;)


Al deze stromingen zijn erop gericht om je een connectie te laten maken met jezelf, met je ziel en het leven. Door hiermee te werken, kom je dichterbij je ware zelf. Ze zijn niet bedoeld als een "quick fix" of symptoombestrijding, maar gericht op het herstellen van de relatie met je lichaam en te leren vertrouwen op je innerlijk weten.


Boeken


De boeken van Christiane Beerlandt, met name "de Sleutel tot Zelfbevrijding".

Je kunt dit boek hier vinden.


Ik kwam in aanraking met dit boek tijdens mijn hypnose-opleiding in 2015. Ik raakte in gesprek met één van de docenten en vertelde hem wat mijn bedoeling was met de opleiding: mensen met chronische lichamelijke klachten kunnen helpen en daarin een connectie maken met mijn vak als psycholoog. Hij haalde toen meteen dit boek uit zijn kamer om te laten zien en er ging letterlijk een wereld voor me open! Ik ben hem enorm dankbaar en gebruik dit boek sindsdien als naslagwerk voor mezelf en om anderen mee te helpen.


Lissa Rankin - Mind over medicine


Louise Hay - Je kunt je leven helen


Julia Cannon - Soul Speak: The Language of Your Body


Amy B. Scher - How to heal yourself when no one else can


Kelly Brogan - A mind of your own


Gabor Maté - Wanneer je lichaam nee zegt


Joe Dispenza - Jij bent het placebo


Juriaan Galavazi - Van klacht naar kracht


Gabor Lenkei - Censuur: Wat u niet mag weten over uw gezondheid
Methoden/Opleidingen


OldPain2Go®

Site


Zoals zo vaak kwam deze methode "toevallig" op mijn pad. Ik zag bij een kennis op FaceBook een certificaat voorbij komen dat zij behaald had en raakte meteen geïntrigeerd. Ik vroeg haar naar haar ervaring ermee en na het lezen van de beschikbare informatie op FaceBook heb ik de opleiding gevolgd. Dit is sindsdien mijn favorite go-to methode voor het uitzoeken en oplossen van chronische pijn en andere klachten. De methode is nog steeds volop in ontwikkeling, maar de basis staat als een huis. Wonderbaarlijke resultaten zijn hiermee eerder regel dan uitzondering. Ik vind het geweldig om mijn cliënten met een gesprek van jarenlange pijnklachten te kunnen bevrijden. Geen ellenlange therapieën, medicatie of ander ingrijpen van buitenaf is hiervoor nodig!


Biologika Nederland

Site


HeartConnection Nederland®

Site FaceBook


Een vrouw naar mijn hart, de oprichtster van deze beweging. Ik heb het voorrecht gehad om haar persoonlijk te ontmoeten tijdens één van haar lezingen. Van haar site: Elke klacht of ziekte vertelt jouw eigen verhaal.