top of page

Gezondheidsgeheim Nr 7: Geluk is meer dan een goed gevoel. Het is een preventief medicijn.

Negatieve emoties zijn schadelijk voor lichaam en geest.

Iedereen is in mindere of meerdere mate bekend met het fenomeen "stress". Alhoewel dit geen emotie op zich is, maar een negatieve, angst-inducerende mindset, is bij de meeste mensen bekend dat (te) veel stress niet goed is voor onze gezondheid. Sterker nog: ons zorgen maken om het feit dat we stress hebben, heeft een nóg giftigere uitwerking op ons dan de stress zelf!


Als we kijken in termen van energie en vibratie (waar wij en alles om ons heen in essentie uit bestaat), dan zien we, dat negatieve emoties een lage trilling hebben, die zwaar aanvoelt. Liefde, dankbaarheid en andere positieve emoties hebben juist een hoge vibratie. Volgens de Wet van de Aantrekkingskracht is alles in de wereld op elkaar afgestemd als een soort magneet of radioantenne. Dat wat op elkaar lijkt (vibrationeel gezien), wordt tot elkaar aangetrokken en wat niet bij elkaar past, wordt afgestoten. Dit gegeven alleen maakt hopelijk al duidelijk waarom het zo belangrijk is om zo veel mogelijk voor positieve gedachten te kiezen en onze vibratie hoog te houden.


Uit onderzoek blijkt, dat ongelukkige mensen een grotere kans hebben om ziek te worden.

Depressie en angststoornissen zijn zelfs gelinkt aan een verhoogd risico op kanker, hartklachten en pijnsyndromen. Op hun beurt zorgen lichamelijke ziekten en klachten vaak voor depressieve en angstige gevoelens, waardoor men in een vicieuze cirkel kan belanden. Langdurige depressies zorgen voor aanpassingen en veranderingen in het brein, wat herstel bemoeilijkt.


Geluk is zelfs van invloed op de levensverwachting.

Gelukkige mensen leven tot 10 jaar langer dan mensen die zich niet zo gelukkig voelen.


Wanneer stelde je jezelf de vraag hoe gelukkig je eigenlijk bent?

Wanneer heeft je dokter, manager of partner je dit gevraagd? Wanneer kreeg je voor het laatst een "recept voor geluk" mee als preventief medicijn? Heb je überhaupt geleerd wat ervoor nodig is om je gelukkig te voelen? Voor veel mensen lijkt het een vanzelfsprekendheid, terwijl het in werkelijkheid keihard werken is. Wil je hier tips in en in welke vuilkuilen je beter niet kunt trappen? Lees dan ook eens dit artikel.


Xx Kinga.

P.S. Over dit onderwerp schrijven, vind ik altijd erg spannend. Het is voor veel mensen controversieel en confronterend. Het is dan ook helemaal niet mijn bedoeling om mensen hiermee te kwetsen of te beweren dat ik alle wijsheid in pacht heb. Ik heb echter wel ruime ervaring op dit gebied, zowel persoonlijk als professioneel. Mijn overtuigingen zijn hierop gebaseerd. En bovendien weet ik wat "waar voelt" voor mij. En ik geloof dat het in ieders bestwil is om dit voor zichzelf uit te maken. Je hoeft van mij dus niets aan of over te nemen. Weet wel, dat ALS je door mijn beweringen getriggerd wordt (of je nou nieuwsgierig of boos wordt), er iets in je is dat geraakt wordt door wat ik zeg of schrijf. Gun het jezelf dan alsjeblieft om dit gevoel nader te onderzoeken en je eigen overtuigingensysteem eens onder de loep te nemen. Ik heb dat (na jaren lijden onder uiteenlopende chronische klachten) ook gedaan en dit heeft me enorm veel opgeleverd. En dat is mijn hartenwens voor andere mensen die (pijn) lijden ook.Gezondheidsgeheim Nr 7: Geluk is meer dan een goed gevoel. Het is een preventief medicijn.

4 views0 comments

Kommentare


bottom of page