top of page

Het lichaam als spiegel.

Updated: Sep 27, 2022

Stel...je bent aan het rijden en opeens schiet het lampje aan, dat de brandstof bijna op is. Je rijdt naar de dichtstbijzijnde garage en vraagt de monteur om het lampje uit te schakelen.

Of... je zet de auto aan de kant en gaat lopend verder.

Best gek he?


Het zou logischer zijn om benzine te tanken, het probleem dus op te lossen, om je weg te kunnen vervolgen, nietwaar?


Ik ga ervan uit dat de meeste mensen inderdaad naar een benzinepomp rijden...

Maar hoe zit het met onze gezondheid? Doen we dan niet juist dat "gekke"? Gaan we niet naar de dokter en nemen we niet een pilletje om symptomen te onderdrukken en te bestrijden in plaats van de kern van het probleem aan te pakken?


En wat nou als die symptomen juist een waarschuwingssignaal zijn?


Op het gebied van onze gezondheid lijken we echter genoegen te nemen met het uitschakelen van het vervelende lampje...


Voor mij was dat echter nooit een optie. Ik begreep ook nooit waarom dokters mijn "waarom" vragen niet konden beantwoorden. Niet eens geïnteresseerd leken in de oorzaak van mijn klachten of kwalen! Ze waren alleen maar gericht op het weghalen van de symptomen. Als dat al mogelijk was. Maar ik wilde weten of ik iets kon doen om herhaling te voorkomen. Ik wilde een gevoel van controle over mijn eigen gezondheid...


Ik ben me dus gaan verdiepen in de achterliggende oorzaken van aandoeningen en klachten. Ik raakte ervan overtuigd, dat het belangrijk is om problemen bij de kern aan te pakken, zodat er minder kans op terugkeer zou zijn. Ik beredeneerde, dat er een reden moest zijn waarom de ene persoon last kreeg van een bepaald lichamelijk probleem en een andere persoon (in precies dezelfde omstandigheden) niet. Natuurlijk spelen daar lichamelijke, erfelijke en predisponerende factoren een rol, maar die boden mijns inziens niet voldoende uitleg. En ik wilde het niet al te ingewikkeld maken noch accepteren dat gezondheid gebaseerd is op domme pech of toeval.


Mijn zoektocht heeft me veel kennis en ervaring opgeleverd. En deze wil ik graag delen met mensen die hierin geïnteresseerd zijn. Middels mijn praktijk hoop ik veel mensen te begeleiden naar felbegeerde antwoorden. En hen te leren deze antwoorden zelf te achterhalen.


Warme groet, Kinga.

Vertrouwen in je eigen kracht.


7 views0 comments

Comments


bottom of page