top of page

Het lichaam als spiegel.

Stel... je bent aan het rijden en opeens schiet het lampje aan, dat de brandstof bijna op is. Je rijdt naar de dichtstbijzijnde garage en vraagt de monteur om het lampje uit te schakelen. Of... je zet de auto aan de kant en gaat lopend verder. Best gek he?


Het zou logischer zijn om benzine te tanken, het probleem dus op te lossen, om je weg te kunnen vervolgen, nietwaar?


Ik ga ervan uit dat de meeste mensen inderdaad naar een benzinepomp rijden... Maar hoe zit het met onze gezondheid? Doen we dan niet juist dat "gekke"? Gaan we niet naar de dokter en nemen we niet een pilletje om symptomen te onderdrukken en te bestrijden in plaats van de kern van het probleem aan te pakken?


En wat nou als die symptomen juist een waarschuwingssignaal zijn?


Op het gebied van onze gezondheid lijken we echter genoegen te nemen met het uitschakelen van het vervelende lampje...


Voor mij was dat echter nooit een optie. Ik begreep ook nooit waarom dokters mijn "waarom" vragen nooit konden beantwoorden. Ze waren alleen maar gericht op het weghalen van de symptomen. Als dat al mogelijk was. Maar ik wilde weten of ik iets kon dóen om herhaling te voorkomen. Ik wilde een gevoel van controle over mijn eigen gezondheid...


Ik ben me dus gaan verdiepen in de achterliggende oorzaken van aandoeningen en klachten. Ik raakte ervan overtuigd, dat het belangrijk is om problemen bij de kern aan te pakken, zodat er minder kans op terugkeer zou zijn. Ik beredeneerde, dat er een reden moest zijn waarom de ene persoon last kreeg van een bepaald lichamelijk probleem en een andere persoon (in precies dezelfde omstandigheden) niet. Natuurlijk spelen daar lichamelijke, erfelijke en predisponerende factoren een rol in, maar die boden mijns inziens niet voldoende uitleg. En ik wilde het niet al te ingewikkeld maken noch accepteren dat gezondheid gebaseerd is op domme pech of toeval.


Mijn zoektocht heeft me veel kennis en ervaring opgeleverd. Ik heb geleerd dat het lichaam continu met ons communiceert. Dat het een spiegel vormt voor wat zich vanbinnen afspeelt: niet alleen fysiek, maar ook emotioneel en of we genoeg  vertrouwen hebben in onszelf en ons bezig houden met de dingen die goed voor ons zijn.


Ik ben erachter gekomen, dat we veel meer te zeggen hebben over ons welzijn dan we doorgaans geleerd hebben. Ik heb mezelf kunnen bevrijden van chronische vermoeidheid, chronische rugpijn, chronische hoofdpijn en migraine en zelfs van fibromyalgie. Ik heb aan den lijve ondervonden wat ervoor nodig is om grip te krijgen op zulke klachten en wat hiervoor nodig is. En het is mijn missie geworden om mijn kennis met anderen te delen en zo veel mogelijk mensen te helpen in hun zoektocht naar antwoorden en verlichting.


Ik heb hier een speciaal programma voor samengesteld waarin ik alle kennis en vaardigheden die ik tot nu toe op dit gebied heb opgedaan heb verzameld. Wil je er meer over weten? Klik dan hier of plan een gratis kennismakingsgesprek in!


Xx Kinga.Kinga de Wit - Het lichaam als spiegel.


5 views0 comments

Comments


bottom of page