top of page

Rugpijn... Je kan m'n rug op!

Rugpijn kan enorm vervelend en zelfs invaliderend zijn, maar in de meeste gevallen is ermee te leven. En dat is ook wat zo veel mensen iedere dag doen: ze hebben ermee leren leven en gaan er zo goed mogelijk mee om.

Ook ik behoorde 18 jaar lang tot deze groep. Totdat het me duidelijk werd waarom die pijn er eigenlijk zat. In onderstaand filmpje vertel ik daar meer over.


Reguliere geneeswijzen zijn van onschatbare waarde als het gaat om acute aandoeningen. Met chronische klachten kunnen ze echter niet zo veel. Wellness in Mind biedt hulp aan mensen die binnen het traditionele circuit "uitbehandeld" zijn en bereid zijn om anders naar hun klachten te kijken en hun lichaam eens aan het woord te laten.


Ons lichaam is namelijk veel wijzer dan wij geneigd zijn te denken!

Rugpijn wordt vaak geassocieerd met "zware lasten dragen", zowel lichamelijk als emotioneel. Met financiële zorgen, de rug recht moeten houden, een duwtje in de rug nodig hebben, ruggespraak of rugdekking missen, situaties of gebeurtenissen waaronder je letterlijk gebukt gaat. Of wellicht denk je vaak: "ze kunnen me allemaal m'n rug op"!

Er is een scala aan mogelijkheden van achterliggende redenen en verklaringen die met rugpijn te maken kunnen hebben. Ook hier is het belangrijk om te kijken naar de precieze plaats van de pijn, de eventuele aandoening, de ontstaansgeschiedenis, enz. Kortom: jouw persoonlijke, specifieke verhaal.


Wat zou het voor je betekenen als je minder of misschien zelfs helemaal geen chronische rugpijn meer zou hebben? Wat zou dat voor jou mogelijk maken? Heb je dan je leven weer terug?

Ik wil daar heel graag een steentje aan bijdragen!


Xx Kinga

2 views0 comments

Comments


bottom of page