top of page

Slaapproblemen: pilletje erin?

Vanmorgen gehoord op radio 2: volgens onderzoek zijn slaapproblemen een groot probleem, met name bij vrouwen en deze zouden meer aandacht moeten krijgen in de zorg.

Eens.


Maar vervolgens vindt 1 van de heren het nodig om te stellen, dat wat er nu aan behandelingen is "kwakzalverij" genoemd wordt (volgens datzelfde onderzoek) en dat hij vindt, dat er meer gedegen en harde MEDICATIE moet komen om het probleem op te lossen.

Pardon????


Ik wist niet daze meneer medicus was en in de positie om zulk advies te verspreiden? Het moet niet gekker worden!


In de GGZ is er al jaren aandacht voor slaapproblemen. Medicatie is er ook al lang, met alle bijwerkingen van dien en zeker geen oplossing. En in mijn ervaring wordt er amper aandacht besteed aan de OORZAKEN van klachten (van welke aard dan ook).


Laten we lekker symptoombestrijding op blijven hemelen, want dat is lekker makkelijk. Dan hoeven we niet verder te kijken en daadwerkelijk aandacht te besteden aan de patiënt/onszelf. En wie heeft daar tegenwoordig überhaupt nog tijd voor? Nou sorry hoor, maar slaapproblemen komen echt niet door een tekort aan Temazepam in je lichaam. Als je de oorzaak niet aanpakt, zal het middel ook niets (blijvend) oplossen. 


Wil je je problemen echt aanpakken en niet alleen onderdrukken/maskeren? Op een zo natuurlijk mogelijke manier? Wil je zelf meer grip krijgen op je leven en je klachten? Dan nodig ik je van harte uit om mijn traject "Body Alliance" te volgen. Samen ontrafelen we het hoe en waarom van je klachten. Jouw welzijn verdient die aandacht en tijd!

Xx Kinga.


Kinga de Wit - Slaapproblemen: pilletje erin?
6 views0 comments

Comments


bottom of page