top of page

Wat willen verkoudheid en griep ons vertellen?

Met een griepepidemie en een hoop zieken in deze periode van het jaar, mag het een wonder heten als je ongeschonden dit seizoen door komt. En dat zonder griepprik, het vermijden van menselijk contact (als handen schudden, knuffelen en zoenen) of op een onbewoond eiland overwinteren.

Als het aan de virussen en bacteriën lag, dan was ik de hele winter al geveld door griep. Ik werk met mensen en kom dagelijks in aanraking met snotterende, hoestende en ronduit zieke collega's, cliënten, vrienden, kennissen en familie. Zelfs mijn partner heeft de afgelopen paar maanden enkele weken kantje boord gehangen van een flinke griep. Zelf heb ik (bijna) nergens last van. Een paar keer per dag goed snuiten en even hoesten. Dat is álles. En ik ben nog zwanger ook! Veel vrouwen zijn dan juist vatbaarder voor ziektekiemen.

De werkelijke rol die bacteriën en virussen spelen. Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen dokter. Mijn beweringen zijn gebaseerd op mijn kennis en ervaring als psycholoog, mindset coach en ervaringsdeskundige. En ik merk dat wat ik doe om gezond te blijven, wérkt. En dat het daarom volgens mij het proberen waard is. In mijn optiek is het namelijk zo, dat bacteriën en virussen je alleen ziek kunnen maken als je hiervoor open staat. Je moet als het ware een "gastvrije omgeving" voor die bacteriën en virussen vormen, zodat deze zich als ziekten kunnen manifesteren. Dit heeft te maken met onze vibratie/frequentie en die wordt grotendeels bepaald door onze gedachten, emoties en gedrag.

Of je ziek wordt, is dus een kwestie van MINDSET. En dat in combinatie met waar je mee bezig bent in het leven. Klopt dit namelijk niet met wat goed voor je is, dan zal je lichaam je dat duidelijk maken. Als je weet hoe dit werkt, kun je dus meer grip op je gezondheid krijgen dan je ooit voor mogelijk hebt gehouden. Je kunt je lijf ondersteunen en helpen om gezond te blijven. Je kunt het instrueren en ermee onderhandelen. Met je eigen welzijn als inzet. Persoonlijk vind ik het belangrijk om met mijn lichaam samen te werken en het te voorzien van de nodige voedingsstoffen om zijn werk te kunnen doen. Voldoende slaap/rust, niet te veel stress en goed naar mijn intuïtie luisteren, hoort daar ook bij. Maar het belangrijkste is:

Begrijpen wat de verkoudheid of griep je eigenlijk duidelijk wil maken!

Betekenis van verkoudheid: Letterlijk wil een verkoudheid zeggen, dat je koud bent geweest naar jezelf toe. Dat je onvoldoende grenzen hebt gesteld, niet goed voor jezelf hebt gezorgd en/of te veel van jezelf hebt gevraagd. Een verkoudheid is vaak het eerste signaal om af te remmen. Als je dat doet, zul je merken, dat de verkoudheid niet doorzet en snel verdwijnt. Je kunt dan ook naar je lichaam communiceren dat je de boodschap hebt begrepen en dat de verkoudheidssymptomen niet langer nodig zijn.

Een andere betekenis kan gevonden worden in persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Mensen die hiermee bezig zijn, ervaren soms ook griepachtige verschijnselen als uiting van het maken van interne shifts. Het systeem is zich dan aan het upgraden en opschonen. Aan deze symptomen kun je je het beste even overgeven...

Betekenis van griep: De functie van griep is je letterlijk even "stil leggen". Je bent te ver gegaan, te veel doorgedraafd, over je grenzen heen gegaan, te veel op je bordje gekregen of genomen. De griep maant je tot rust. Je kunt natuurlijk ook op tijd rust nemen en zo voorkomen dat je ziek wordt!

Wat je kunt doen:

* Erken dat je meer invloed hebt op het feit of je ziek wordt of niet dan je tot nu toe hebt gedacht.

* Je bent niet overgeleverd aan, geen slachtoffer van...

* Luister naar de boodschap en sluit een deal met je lijf.

* Maak een mentale barrière: tot hier en niet verder. Meestal spreek ik dat letterlijk uit naar degene die voor me zit: "Hou je het bij je?!" Dit is een reminder voor mezelf en een directe instructie voor mijn lijf om zich af te schermen. Tegelijkertijd check ik of ik voldoende rust heb genomen en goed voor mezelf heb gezorgd. Zonodig, stuur ik bij. Intern instrueer ik mezelf/mijn lijf/mijn onbewuste om gezond te blijven.


Werkt dit écht? Bij mij in ieder geval wel! Al jaren. En ik kan je vertellen, dat ik niet altijd zo immuun ben geweest. Als kind was ik constant ziek en ook later in mijn leven had ik minimaal 1 of 2 keer per jaar een flinke griep te pakken. Meestal "verzamelde" ik alles van iedereen om me heen om vervolgens volledig uitgeschakeld te raken. Althans, zo dacht ik er toen over. Wat ik toen nog niet dóór had, was, dat ik in de perioden dat mijn collega's bijvoorbeeld allemaal ziek thuis waren, ik extra hard ging werken om alles op te vangen. En dat ik minder goed voor mezelf ging zorgen om alle ballen in de lucht te houden. En dat dit ook nog voor extra stress zorgde...

Ook mijn cliënten merken dat een verkoudheid of griep hen wat duidelijk wil maken.

En erkennen dan dat ze niet op tijd hebben ingegrepen. Persoonlijk vind ik verkouden of grieperig zijn echt vreselijk vervelend en wil ze liever voorkomen. Geloof ik dat ik nooit meer ziek zal worden? Nee. Er spelen zo veel (onbewuste) factoren mee, dat ook ik iets kan missen. Maar ik vind het een fijn idee, dat ik op deze manier met mijn lichaam kan samenwerken.

Geldt dit ook voor andere ziekten? Jazeker! Ik gebruik het bij alle kwaaltjes en klachten. En zelfs als ik naar de tandarts ga! Inmiddels heb ik meerdere technieken geleerd om (chronische) pijn te verminderen danwel op te lossen en leer ik mijn cliënten zelf grip te krijgen over hun gezondheid. Ook hier ga ik niet beweren, dat alles te voorkomen of te genezen is. Wel heb ik genoeg wonderbaarlijke dingen meegemaakt en gezien om te geloven in het zelfherstellend vermogen van ons lichaam en dat we hier invloed op kunnen uitoefenen.

Wil je ook vriendschap sluiten met je lijf? Ik heb hier een mooi programma voor ontwikkeld, "Body Alliance" genaamd. In 3 maanden leer je met je lichaam te communiceren. Je leert technieken om je gezondheid te ondersteunen en, indien daar sprake van is, kijken we ook wat we aan je chronische pijn/klachten kunnen doen. Wil je hier meer over weten? Ga naar de pagina "book online" en plan gerust een gratis consult in!

Xx Kinga.16 views0 comments

Comments


bottom of page