NLP wandelcoaching

Letterlijk je innerlijke proces doorlopen naar antwoorden, oplossingen en helderheid
met de natuur als co-therapeut!

Wat is het en voor wie?

Je hebt vragen. Je zit vast, weet niet welke kant je op wilt. Je piekert je suf en komt niet verder. De onduidelijke focus en het stil staan, frustreren je. Je zou zó graag weer zicht willen krijgen op jezelf, je verlangens en het pad voor je.

 

Ik loop graag een stukje met je mee!

 

We gaan letterlijk op pad met je vragen. We wandelen door het bos van Simpelveld, in het mooie heuvellandschap. Op weg naar je doel. Onderweg komen we alles tegen dat je tegen houdt om je leven vorm te geven en ervaren ook wat je hierbij juist kan helpen.

 

Wandelen in de natuur biedt je de mogelijkheid om in beweging te komen, rust te ervaren en contact te maken met je gevoel, je innerlijk weten. Je zult merken, dat er iets gaat stromen vanbinnen en dus letterlijk in beweging komt, zowel lichamelijk als mentaal. Onderweg ben ik je gids. Ik stel je vragen, geef informatie, we doen oefeningen, zodat je aan het eind van het pad daadwerkelijke veranderingen hebt doorgevoerd. Tegelijkertijd kun je je helemaal op je eigen proces richten en je verbinden met jezelf. Je gaat even van je hoofd naar je gevoel en komt zo tot helderheid en bewustwording.

 

Aan het eind van deze wandeling heb je weer focus, energie en voel je kracht door je stromen. Je hebt weer zin om dingen aan te pakken en naar je doel toe te werken.

 

Deze vorm van therapie is bij uitstek geschikt voor mensen die zich voelen "vastzitten" en geen uitweg kunnen forceren met piekeren over hun problemen. Het is een prettige en krachtige manier om jezelf te helpen.

 

Jij bepaalt het looptempo. We stoppen onderweg ook een aantal keer. De wandeling duurt gemiddeld ongeveer een uur. Als we elkaar nog niet kennen, drinken we daarvoor eerst nog een kopje koffie of thee. We bespreken wat je dwars zit en wat je graag wilt bereiken. Ik denk dan al met je mee om de inhoud van de wandeling op je vragen af te stemmen. 

 

Vervolgens gaan we op pad met je hulpvraag/probleem en komen terug met inzichten, antwoorden en een duidelijke richting voor de toekomst. We bespreken de wandeling nog even na, wederom in huiselijke sferen. Tijdens de wandeling maak ik foto's. Deze verwerk ik in het uitgebreide verslag, dat ik van onze wandeling maak. Zo heb je na afloop je eigen verhaal en inzichten zelf in handen en kun je deze prachtige reis nog eens rustig nalezen en herbeleven.​

 

Zullen we samen op pad gaan?

Gun jezelf dit prachtige cadeau, op weg naar een beter leven!

Hoe hebben anderen het ervaren?

Lieve Kinga,

Zoals beloofd hierbij mijn recensie omtrent de wandelcoaching.

Het is nu alweer bijna 1 jaar geleden dat ik op advies/ doorverwijzing van de huisarts in contact kwam met Kinga in de huisartsenpraktijk waar Kinga op dat moment werkzaam was.

Hoewel ik er in het begin erg sceptisch tegenover stond om naar een psycholoog te ‘moeten’ kijk ik er nu met een heel positief en dankbaar gevoel op terug.

Tijdens de gesprekken wist Kinga altijd een vertrouwde en veilige sfeer te creëren waardoor ik me op mijn gemak voelde maar vooral ook serieus genomen. Dit maakte het voor mij een stuk makkelijker om mij open te stellen en de problemen te bespreken waarna ik samen met behulp van Kinga de behandeling heb gevolgd.

Na een tijdje kwam Kinga echter met het vervelende nieuws dat ze niet lang meer in de huisartsenpraktijk werkzaam zou zijn. Moet eerlijk bekennen dat mij op dat moment heel even de moed in de schoenen zakte. Eindelijk had ik de stap naar hulp durven zetten, bij iemand waarbij ik me op mijn gemak voelde tijdens de sessies en die nu zou vertrekken…

Dit gevoel duurde gelukkig niet heel lang. Na overleg tussen Kinga en de huisarts mocht ik mee overstappen naar de eigen praktijk van Kinga. Wat was ik opgelucht op dat moment hihi! Nu hoefde ik tenminste voor mijn gevoel niet bij een andere psycholoog opnieuw te beginnen.

Na een aantal sessies in haar eigen praktijk kwam Kinga met het voorstel ‘wandel coaching’.

Eerst dacht ik ojee wat gaan we nu weer doen, maar na een korte en duidelijke uitleg over de inhoud van de wandel coaching was ik erg enthousiast en vooral ook nieuwsgierig welke uitwerking dit op mij zou hebben.

De wandeling zelf heb ik als heel bijzonder, erg positief en ook wel een beetje spiritueel ervaren.

Zo was na de eerste paar meter wandelen met behulp van piepkleine opdrachten al een kleine verandering voelbaar, die ook naar buiten toe gelijk zichtbaar was.

Ik heb tijdens de wandeling mogen leren en vooral ervaren dat ik op mijn gevoel kan en mag vertrouwen, en ik van daaruit mijn weg kan bepalen die ik wil afleggen en zelfs al voor een deel weet hoe deze eruit zou moeten zien. Zo weet ik nu heel bewust wat ik niet wil, maar vooral ook wat ik dan wel wil. Ook heb ik tijdens deze wandeling mogen ervaren dat ik er mag zijn zoals ik ben.

Na afloop van de wandel coaching heb ik van Kinga een mooi verslag mogen ontvangen. Dat ik nog geregeld doorlees en waar ik mijn kracht weer uit put op momenten dat het even minder gaat.

Het bijzondere aan de wandel coaching is dat door hele kleine oefeningen en simpele dingen maar vooral ook de factor natuur je je heel erg bewust kunt worden van jezelf of de situatie waarin je je bevindt. Ik gun andere mensen dan ook van harte dit een keer te mogen mee maken en zich bewust te worden van hun eigen ik. Uit mijn eigen ervaring kan ik niet anders dan met een positief gevoel de mensen deze manier van coaching aanbevelen.

Lieve Kinga ik wil je dan ook heel hartelijk bedanken voor deze ervaring en het stukje bewustwording wat mij in mijn vervolgstappen tot herstel erg hebben geholpen en gemotiveerd.

 

Ik hoop dat je er iets aan hebt en dat het niet te lang is.

Lieve groet, Kelly.

Mijn wandelsessie met Kinga.

Mijn eerste ontmoeting met Kinga was omdat ik in een revalidatie traject zat waar ook een psycholoog aan gekoppeld was en dat was Kinga.

Wij hadden eigenlijk meteen al een bijzondere klik kan ik wel zeggen.

Ze vertelde wat de bedoeling was van de sessies bij haar: een x aantal sessies in de praktijk waar ik het revalidatie traject volgde en een wandelsessie eventueel. Dit deed ze niet bij iedereen maar legde t wel bij mij neer. Mijn reactie was meteen: dat wil ik wel! Dat zie ik meer zitten dan hier iedere week tegenover jou zitten op een klein kamertje achter een tafel. Ze gaf aan dat doen we niet in t begin meteen want anders zit mijn werk er eigenlijk al op, Vreemde uitspraak vond ik dat op dat moment.

Ik gaf aan ok. Vond t wel jammer want was erg nieuwsgierig geworden, intuïtief voelde ik al aan dat ik die wandelsessie ging doen ongeveer na de vierde of vijfde sessie met haar.

En zo was t ook. Na vijf sessies gaf ik aan dat ik gevoelsmatig klaar was om die wandelsessie te gaan doen. Ik kon niet wachten.

De bewuste dag hadden we bij haar huis afgesproken en moesten een klein stukje lopen om in t bos te komen.

Onder t wandelen richting bos kreeg ik al opdrachten. Ik merkte dat ik een leeg gevoel had van binnen en t dus heel moeilijk vond op dat moment om me te focussen op de opdrachten. Weet nog dat ik de gedachten had "bij iedereen werkt t, maar bij mij gaat dit niets worden die wandelsessie". In het bos gearriveerd kreeg ik meteen een pittige opdracht wat wilt Alexandra oh ja weet ik niet na een stilte kwam er wat uit en vervolgens kwam er ineens heel veel uit. Tijdens deze wandeling hebben twee opdrachten veel impact op mij gehad, eentje was de opdracht bij de trap ik moest t verleden achter me laten en de dingen die ik wilde me in mijn hoofd visualiseren en die trap afgaan. Maar ik kon niet ik stond boven aan die trap aan de grond genageld als t ware. T voelde alsof ik een oude vertrouwde jas moest uitdoen en dat vond ik doodeng, geëmotioneerd dat ik was coachte Kinga mij toch om die trap af te gaan. Stapje voor stapje ging ik en ineens kreeg ik een blij gevoel ik zag de toekomst voor me het mooie was dat tussen alle bomen door er zonnestralen straalde op die trap naar beneden. iedere stap die ik zette heb ik bewust gezet iedere stap verder naar beneden werd ik blijer en blijer en onderaan had ik echt een big smile op mijn gezicht. vol vertrouwen richting toekomst met een heerlijk gevoel en enkele zonnestralen op me liepen we verder.

Tweede opdracht was kort erna ze stopte en zei kies hier een flinke tak uit die staat voor jou verleden, ik zocht daar denk ik een halve boom stronk uit zwaar groot ding. Kinga begon te lopen ik stond daar en ze zei kom we gaan verder lopen. Ik zeg jij bent gek ik ga niet lopen met mijn verleden achter me aan en die boomstronk in mijn handen, ik nam t heft in eigen handen en vertelde haar hoe ik t ging doen. Ik zeg ik ga hier dat gevaarte weggooien incl mijn verleden en dat deed ik, vervolgens weer een big smile en een gigantisch gevoel van verlichting. Wat was dat ene heerlijk gevoel want loslaten van oud zeer is immers t moeilijkste wat er is en ik had helemaal moeite met dingen loslaten. Ik zeg tegen haar "kom ik ben klaar, tis goed zo". "Ok," zegt ze. Ik heb haar een flinke knuffel gegeven en bedankt en we zijn samen t bos uit gelopen en ik met heel wat bagage minder op mijn nek.

Vervolgens heb ik echt een paar weken met een big smile op mijn gezicht gelopen hoorde ook van verschillende vriendinnen dat ik echt straalde.

 

Het was een zeer bijzondere ervaring maar t belangrijkste het heeft me veel gebracht, nogmaals heel erg bedankt Kinga.

 

Liefs Alexandra.

 

Beste Kinga,

 

Graag vertel ik over mijn ervaring tijdens de wandelsessie.

Ik ben hier open in gegaan en dacht, ben benieuwd wat en hoe we dat gaan doen, maar vooral ojee, hoe moet het als ik het niet vol houd? Daar het lopen niet zo prettig gaat als ik dat graag zou willen.

Maar goed ik kwam bij jou aan en we gingen lopen. Tijdens de eerste oefening zag ik een heuvel waarvan ik dacht oké, dat is nogal een stijl gedeelte, als ik die maar op kom. Ik moest me focussen op een doel, en zo liepen we de heuvel op. Voordat ik het in de gaten had waren we deze op gelopen.

Ik kon het eigenlijk niet geloven maar het was dus wel zo. Door me te focussen op jouw stem en me goed te concentreren was het gelukt. Dit gaf me een dermate goed gevoel en energie, dat ik dacht, zo dit heb ik toch maar even gefikst. .

Volgende oefeningen in het bos, trapje op en trapje af, vooral de oefeningen en de vraagstelling maakte mij helder en duidelijk bewust van mijn eigen gedachten en gedrag.

Deze wandelsessie heeft me zo'n energie boost gegeven, dat ik dit nauwelijks kon geloven.

Ik vind de wandelsessie nog steeds een verrassing en een cadeautje. De handvatten die ik van jou gekregen heb, gebruik ik om mezelf te beschermen en positief te denken. Ik kijk met veel plezier en vertrouwen in de toekomst hierop terug.

 

Dankjewel Kinga.

 

Met vriendelijke groet Antje.

Een mooie ervaring rijker, iets waar ik naar kan refereren en me mee kan vereenzelvigen. Ik heb er een prettig en energiek gevoel aan overgehouden en een pad door mijn “ik” waar ik in mijn gedachte over kan blijven lopen en stil kan blijven staan bij de bijbehorende gedachten, gevoelens en inzichten. Bedankt voor de ervaring en de gastvrijheid!

Pascal.

 

 

Ik als collega van Kinga kan het bevestigen, cliënten zijn erg enthousiast over deze vorm van therapie! Een dikke duim voor Kinga, onze topper :)

Vera, ergotherapeut

 

 

De wandelcoaching van Kinga heeft mij op een uiterst krachtige, doeltreffende en effectieve manier op het juiste pad geholpen.

Dankjewel Kinga.

Ingrid.

WELLNESSINMIND@MAIL.COM

0031 6 10168237

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
  • LinkedIn

Voor tips en inspiratie:

En direct toegang to (GRATIS) online cursussen!

© 2019 Wellness in Mind

BTW NL002202296B98 | KvK 50642901

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now