top of page

Reguleren om te Manifesteren

Ik geloof, dat ieder van ons continu een eigen realiteit creëert. We manifesteren het één na het ander in ons leven. De meeste mensen realiseren zich hier echter helemaal niks van. Het is een volledig onbewust proces...


Bij sommige mensen pakt dit goed uit. Ze maken "toevallig" gebruik van de juiste formules om een fijn en succesvol leven te leiden.


Maar verreweg de meerderheid focust zich, in al haar onwetendheid en onschuld, op datgene wat ze NIET willen. Op tekorten en ellende. We zijn voortdurend bezig met problemen, zaken willen verbeteren, we focussen ons bijna uitsluitend op het negatieve. En raad eens wat je dan (onbedoeld!) over jezelf afroept?


Let op! Hier is in geen geval sprake van schuld! Niemand doet dit immers expres.

Je moet je er eerst bewust van worden dat dit zo werkt, ervoor open staan om deze informatie tot je door te laten dringen en je eigen te maken én dan de keuze durven maken om verantwoordelijkheid te dragen voor je eigen geluk, gezondheid en leven.


Dat is niet niks kan ik je vertellen!


Ook ik struggle daar regelmatig mee. Dan betrap ik mezelf erop dat ik in de slachtoffer rol ben gaan zitten. En dat voelt helemaal niet lekker, maar gaat bijna vanzelf... En iedere keer dat ik me dit realiseer, ontstaat de mogelijkheid om in te grijpen. En ik kies er dan voor om het heft in eigen hand te nemen. Immers: als ik ergens verantwoordelijk voor ben, dan kan ik er ook iets aan doen! De keuze om mijn gedrag, patronen en mindset te veranderen is verre van gemakkelijk. Maar wel noodzakelijk om uit het dal te komen. Om weer de regie te pakken. Om nog meer naar mijn belangrijkste waarde te kunnen leven: vrijheid.


En dan zijn er mensen die "the Secret" hebben gezien of gelezen. Die zich verdiept hebben in de Wet van de Aantrekkingskracht. Die aan de slag zijn gegaan met vision boards, meditaties en alle andere tools die ze tegen kwamen om hun dromen te manifesteren. Vaak met wisselend effect...


Want weet je wat verreweg de meeste mensen vergeten? Dat manifesteren of je doelen behalen alleen werkt als je ervoor open staat om al dat moois te ontvangen (mindset!). Zolang jij niet in de ontvangstmodus staat, blijven de wonderen en schatten om je heen circuleren zonder realiteit te worden.


Naast het feit dat velen van ons, en met name vrouwen, moeite hebben met ontvangen, is er nog een aspect dat een belangrijke rol speelt in manifestatie: je lichaam. En nog specifieker: je zenuwstelsel.


Hoe kun je immers iets ontvangen waar je bang voor bent?


Hoe kun je bewust bezig houden met wat je wilt, met gelukkig zijn, met ontspanning...

Als je de hele tijd in de overlevingsstand staat?


Hoe kun je verwachten dat je bedrijf gaat groeien als je denkt dat je je hiervoor kapot zult moeten werken?


Hoe wil je jezelf motiveren om naar de sportschool te gaan als je mindset dit bestempelt als een marteling?


Hoe wil je iets gedaan krijgen als je alleen maar aan het vechten bent, in de weerstand zit (en dus manifesteert waartegen je je verzet) en je weg door het leven heen probeert te forceren?


Geloof me, dit laatste heb ik vroeger heel veel gedaan: kan niet, bestond niet. Ik kreeg álles voor elkaar wat ik wilde. Ik had een enorme drive en was ambitieus als de pest. Dat heeft me veel opgeleverd. Naast de successen helaas ook een fikse burn-out, na een leven vol met chronische pijnklachten en ziekten. Uiteindelijk kreeg ik de wake-up call: waarom deed ik dat toch zo? Waarom moest het altijd beter, hoger en meer? Waarom was ik nooit tevreden?


Ik kam erachter, dat pure ambitie een super kracht is, maar dat mijn drijfveer ANGST was.

Ik heb dat dus leren temperen bij mezelf. Leren loslaten, overgeven aan wat IS. Een attitude van "go with the flow" ipv tegen de stroom in te zwemmen. Door mijn nieuwe ervaringen leerde ik erop te vertrouwen dat ik gedragen en ondersteund word door iets groters dan ikzelf. Ik kwam op een spiritueel pad wat de missing link in mijn leven bleek te zijn.


En weet je wat het allermooiste is? Hoe relaxter en leuker we het hebben, hoe makkelijker alles gaat. Door controle los te laten, komen we vanzelf bij geluk. En ik heb al ontelbare keren van succesvolle coaches gehoord: ga leuke dingen doen! We nemen het leven veel te serieus. We willen alles naar onze hand zetten en onder controle houden. En als zaken dan niet gaan zoals we willen, ervaren we stress, teleurstelling en frustratie.


En weet je wat er dan gebeurt? Ons lichaam verkrampt. We staan niet meer open voor de natuurlijke flow van het leven. En we zijn dan niet meer in staat om te spelen, te leren en te ontvangen.


Simpel gezegd: stress staat in de weg van natuurlijke flow en gemakkelijke realisatie van onze dromen. We hebben ons lijf nodig om te kunnen manifesteren. En we kunnen leren om uit de survival mode te komen.


Neem gerust contact met me op als je wilt weten hoe ik je hiermee kan helpen!


In diepe dankbaarheid voor jouw aanwezigheid,

Stuur ik je liefde en licht,

Warme groet,


Kinga.13 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page