Visie

Veel therapeuten beweren te werken vanuit een holistische visie. Als je dan inzoomt op wat ze aanbieden, dan mis ik daar altijd minstens een paar onderdelen in. Ik liep hier als psycholoog al vanaf het begin tegenaan: hoe kun je iemand met een burn-out behandelen zonder aandacht te besteden aan het lichaam en voeding? Hoe kun je een depressie behandelen zonder in te gaan op diepere oorzaken, kernwaarden en trauma's die geheeld dienen te worden? Hoe kun je hardnekkige angstklachten behandelen zonder te kijken naar energetische blokkades of spirituele oorzaken?

Daarom noem ik mijn holistisch werk 8-dimensionaal: een totaalaanpak op geestelijk, lichamelijk, gedragsmatig, emotioneel, energetisch, relationeel, contextueel en spiritueel niveau. We kunnen dus, indien nodig, álle aspecten van je leven meenemen in de gesprekken.

 

Ik ben op een missie om zo veel mogelijk mensen zich lekker in hun vel te helpen voelen, tevreden te zijn met zichzelf, het leven te omarmen, ze in hun kracht te zetten en hen te leren om leed in lessen om te zetten, die ze kunnen gebruiken om dichter bij hun ware ik en zelfrealisatie te komen.

 

Als klein meisje was ik extreem angstig en eenzaam. Anderen moesten vooral geen last van me hebben. Met het overlevingsmechanisme van (over)aanpassing en vermijding heb ik me staande weten te houden. Ik had continu voelsprieten uitstaan om andermans behoeften in te schatten en daaraan te voldoen. Ik was doodongelukkig en kreeg door de jaren heen steeds meer (chronische) fysieke en mentale klachten. Het kostte me jaren van bewuste zelf-ont-wikkeling voordat ik mezelf en mijn stem terugvond. En ik heb altijd anderen willen bijstaan in hun reis. Dat te mogen doen, vind ik ook een grote eer.

 

Ik doe er alles aan om mensen bewust te maken van hun eigen mogelijkheden en ze te voorzien van de nodige informatie en hulpmiddelen om zichzelf te helen. Ik vind de eigen regie ook enorm belangrijk. Niemand is in staat een ander te helen of te genezen. Een ander kan jou hooguit faciliteren, een gids zijn, van de nodige handvatten voorzien en in het proces bijstaan.

 

Via social media en mijn online programma's en trainingen heb ik een manier gevonden om een groot publiek te bereiken. Maar de enige manier om de wereld te veranderen, is door bij onszelf te beginnen, door te onthouden dat we krachtige wezens zijn en door weer heel te worden. Eén ziel tegelijk.

Ik wil je helpen om zo veel mogelijk vanuit je kwaliteiten en kracht te gaan leven. Dit betekent dat je verbinding gaat maken met jezelf, je lichaam, je innerlijk kompas, je ziel en je dromen. Je gaat jezelf omarmen en steeds meer vanuit vertrouwen en je Ware Zelf leven.

 

De voordelen hiervan zijn talloos, waaronder:

 

💜 Meer voldoening

💜 Minder klachten

💜 Meer grip op je leven

💜 Meer (keuze)vrijheid, geluk en welzijn

💜 Betere relaties

💜 Helderheid & duidelijkheid

💜 Innerlijke balans & rust

Dit allemaal komt je natuurlijk niet aanwaaien. Het vereist inspanning, toewijding en hard werken.

Als je bereid bent in jezelf te investeren en jezelf, in vol ornaat onder ogen te komen, dan zullen de resultaten hier ook naar zijn!

Mijn focus ligt met name op chronische pijnklachten, stress, bewustwording en zelfliefde. Simpelweg omdat deze ingrediënten uitvoerig in mijn leven aan de orde zijn geweest en ik er door mijn eigen ervaring affiniteit mee heb ontwikkeld. Ik wil anderen helpen met wat ik zelf heb geleerd.

"Klachten bevatten een boodschap en een kans om te groeien."

 

Waar artsen en therapeuten doorgaans klachtgericht gewend zijn te werken en mensen leren om met klachten om te gaan, ben ik altijd meer geïnteresseerd geweest in de oorzaken ervan. En dan bedoel ik niet (alleen) eventuele lichamelijk verklaringen, maar vooral de achterliggende redenen waarom deze klachten zich op dit moment bij die persoon manifesteren.

Hoewel het heel belangrijk is, zeker bij fysieke problemen, om uit te zoeken wat er lichamelijk aan de hand is en hier adequate actie op te ondernemen, is het in mijn ogen minstens zo belangrijk om te onderzoeken waarom die klachten zijn ontstaan. Ik bedoel hiermee, dat we ons bewust worden van de boodschap die ons lichaam ons probeert te geven. Deze boodschap kan namelijk belangrijke informatie bevatten over onze gezondheid, onszelf en ons leven. Als we hier geen aandacht aan schenken, zullen de klachten terugkomen, verergeren of zich op een andere manier manifesteren. Net zo lang totdat we de boodschap aannemen. 

In deze communicatie kan natuurlijk veel misgaan. We begrijpen de boodschap vaak niet of zijn ons überhaupt niet bewust van het feit dat ons lijf iets te vertellen heeft. Vaak vinden we klachten vooral heel vervelend en willen er zo snel mogelijk vanaf.

Dit laatste is precies wat ik voor je wil: zo veel mogelijk klachtvrij en pijnvrij worden. MAAR ik vraag hiervoor wel iets van je terug. Ik kan met je op onderzoek uit gaan, naar je vertalen wat je lichaam aan het zeggen is en middels krachtige methoden je bevrijden van de klachten. Maar ik ben er ook voor je lichaam, je diepste Zelf, je onbewuste. Zij vragen je mogelijk iets te doen of iets te veranderen in je leven. Dit is de reden dat ze signalen af zijn gaan geven. Om je bij te sturen, te waarschuwen of je iets duidelijk te maken...

 

Ik zeg altijd: je kunt beter gaan luisteren zolang je lichaam nog fluistert, zodat het niet naar je hoeft te schreeuwen.

 

In mijn ogen zit er achter alle soorten klachten (fysiek, mentaal, spiritueel en emotioneel) een boodschap. Ik behandel deze dan ook op alle mogelijke niveaus (multidimensionaal en holistisch). 

Voorbeelden uit de praktijk van klachtgerelateerde boodschappen:

 

Depressie: verwijderd zijn geraakt van jezelf, jezelf alleen en in de steek laten, je terugtrekken uit het leven, onvoldoende vertrouwen op jezelf.

 

Fibromyalgie: een poging van het lichaam om heel gedreven mensen af te remmen.

 

Pijn in de schouder: te veel lasten met je meedragen.

 

Hooikoorts: overreactie van het lichaam op iets relatief kleins.

 

Baby die niet wil eten bij mama: bleek last te hebben van moeder's parfum.

Verkoudheid: koud en star zijn naar jezelf.

Ons lichaam/onbewuste communiceert middels metaforen en wil altijd het beste voor ons. Het is dus een hele zoektocht om te ontcijferen wat er nu eigenlijk bedoeld wordt. Als we de boodschap eenmaal begrijpen en passende actie hebben ondernomen, is de boodschap niet meer nodig. Ook hierin kan iets misgaan. Ik zie regelmatig mensen in m'n praktijk bij wie het "alarm" continu aan staat, terwijl er al duidelijk is wat er aan de hand is/was. Hoog tijd dus om het alarm uit te zetten, zodat deze zijn waarschuwingsfunctie weer optimaal kan inzetten.

Ook psychische en emotionele klachten hebben een functie. Ze willen ons iets duidelijk maken, leren, laten veranderen. Ik kijk er dan ook altijd liefdevol en dankbaar naar en behandel ze als de leermeesters die het zijn.

Het is dus mijn overtuiging, ervaring en visie, dat lichaam en geest elkaar wederzijds beïnvloeden. Ook geloof ik in het zelfhelend vermogen van ons lijf. Met de juiste voeding, mindset, uitgebalanceerde keuzes en vooral door onze innerlijke wijsheid te volgen, denk ik, dat wij als mensen heel goed in staat zijn om onszelf te helpen, vaak zonder ingrijpen van buitenaf. Mijn ideaalbeeld is dan ook, dat reguliere en complementaire zorg ooit écht gaan samenwerken. 

Spreekt deze manier van werken je aan? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op of maak meteen een afspraak!