top of page

3 Tips om beter om te gaan met onzekerheid.

Veel van mijn cliënten hebben moeite met #loslaten. Ze willen het liefst alles onder #controle houden. Dit heeft vaak tot gevolg, dat ze verkrampt, angstig, ongelukkig en #uitgeblust door het leven gaan. Gelukkig is hier wat aan te doen! Hierbij 3 tips om beter om te gaan met #onzekerheid:


1) Met een grote #controlebehoefte gaat ook de angst voor #controleverlies gepaard. In wezen zegt deze angst dat je onvoldoende vertrouwen hebt in jezelf en/of het leven. Het is nuttiger om te werken aan je (zelf)vertrouwen en je vermogen om met onverwachte gebeurtenissen om te gaan, dan het leven zo voorspelbaar mogelijk te maken.

Tip: Ga na hoe je met eerdere vervelende situaties bent omgegaan. Hoe je deze aangepakt en overleefd hebt. Erken waartoe je dus in staat bent! Als je er van uitgaat, dat je "aan kunt" wat er in je leven gebeurt, hoef je er ook niet bang voor te zijn!


2) Stel je voor dat je alles onder controle zou hebben! Dat je precies wist wat er zou gebeuren ieder moment van je leven, wanneer en met wie. Dat je van tevoren zou weten wanneer je verliefd wordt, een nieuwe baan vindt, dood gaat... Hoe zou het leven zijn als je alles van tevoren wist? Saai!!!

Tip: In plaats van jezelf in te prenten, dat je bang bent voor het onbekende, zeg tegen jezelf, dat je uitkijkt naar wat er komen gaat en wat je ervan kunt leren!


3) Vanaf dag 1 van je leven was je al overgeleverd aan een onzekere toekomst, nietwaar? En je bent er nog steeds... Tot nu toe heb je het overleefd en weten te handelen. Op de één of andere manier is het dus niet nodig om van tevoren te weten wat er gaat gebeuren!

Tip: Omarm het leven als perfect, precies zoals het is. Wees niet bang, wees nieuwsgierig! Wees niet angstig, maar enthousiast! Zet je angst voor de toekomst om in: Ik kan niet wachten om te zien wat het Universum voor me in petto heeft!


Onzekerheid is een vast onderdeel van het leven. Sterker nog: er is niks zeker, behalve de onzekerheid. We kunnen er dus zeker van zijn, dat we niets onder controle hebben. Savvy?


Deze mantra of #affirmatie kun je gebruiken om jezelf moed in te spreken:


"Ik ben nieuwsgierig naar wat het leven me gaat brengen, ik sta open voor nieuwe ervaringen

en ik ben zelfverzekerd."


Xx Kinga.Kinga de Wit - 3 Tips om beter om te gaan met onzekerheid.

4 views0 comments

Comments


bottom of page