top of page

Zelf je leven helen.

In het traditionele biomedische model dat de meeste artsen nog hanteren, wordt, naar mijn mening, te weinig aandacht besteed aan onderliggende oorzaken van aandoeningen/klachten en "de mens als geheel". Artsen hebben hier helaas ook geen tijd voor! En vaak willen mensen dat de arts hun probleem gewoon voor ze oplost: pilletje erin, doorverwijzinkje hier en daar, operatie, enz.


Het vervelende is, dat als de oorzaak van het probleem, ziekte of klacht niet aangepakt wordt, deze gewoon weer terug komt, erger wordt of er iets anders voor in de plaats komt. Net zo lang totdat we bereid zijn om naar binnen te kijken. Je lijf en leven zijn namelijk een bron van informatie. We weten alleen niet altijd hoe deze te interpreteren.  Bovendien heeft ieder van ons een eigen, persoonlijke, unieke handleiding. En die hebben we jammer genoeg niet bij onze geboorte mee gekregen.


Zijn alle klachten, ziekten en problemen dan altijd op te lossen? Nee, helaas niet. Je kunt hiermee misschien jezelf niet altijd genezen, maar wel JE LEVEN HELEN. #Pijn is onvermijdelijk, lijden wel!


Des te belangrijker lijkt me, dat er beter geluisterd wordt naar de patiënt/cliënt. Die weet namelijk vaak feilloos te vertellen waar de schoen wringt! Ik krijg vaak zeer verrassende en waardevolle antwoorden op de vraag "wat denk je zelf dat je lichaam je wil vertellen"? Mijn cliënten noemen dan bijvoorbeeld hun problematische partnerrelatie, stress op het werk of dat ze beter voor zichzelf moeten zorgen. En het leuke is, dat als we daaraan werken, hun (kwaliteit van) leven en vaak ook hun klachten verbeteren!


Kom óók in je kracht als patiënt/cliënt en leer te luisteren naar de signalen van je lijf, LEVEN, emoties, intuïtie en ziel. Je gezondheid is JOUW #verantwoordelijkheid. Je hebt de antwoorden al in je zitten en ik ondersteun je graag op de reis er naartoe.

Xx Kinga.Kinga de Wit - Zelf je leven helen.

2 views0 comments
bottom of page